søndag den 25. maj 2014

Socialt arrangement 15 juni-Sankt Valdemarsdag.

DDML har  fået godkendt vores ansøgning, om en fane til vores laug. 
Den vil ved valdemarsdag 15 juni blive overleveret til os i Holmens kirke klokken 17.00 

Niels Jogndahl og Kaj Nielsen som er stifterne bag dekorationsmaler uddannelsen i Danmark, har sagt ja til at være Fane vagt og fane bære.

Den vil blive os forstået af hendes højhed prinsesse Elisabeth. 

Det er en smuk højtidelighed at deltage til flagdag, på sankt valdemarsdag, og DDML er nu så heldige, at vi er en del af det. 

Bestyrelsen vil arrangere lidt spisning-noget frokost inden højtideligheden, og et muligt kulturelt indslag.

Nærmere info vil komme, efter sidste tilmelding.

Tilmelding skal ske til Tanja Kaleovski- 

kaleovski@me.com 

Seneste svar dato er Tirsdag 3 juni

Dannebrog vækker følelser. Hos sportsfolk, der vinder medaljer. Hos tilskuere, der tiljubler deres idoler. Hos spejdere, gymnaster og gamle soldaterkammerater. Hos fødselarer, jubilarer og guldbrudepar. Til dåb og begravelser. 

I Danmark bruger vi flittigt vores flag. På tværs af alle skel er Dannebrog et symbol for fællesskabet i nationen. 

Dannebrog er Danmarks stærkeste nationalsymbol og et af de ældst kendte nationalflag i verden. Flagets blodige historie er, at tusindvis af soldater igennem århundreder er døde eller blevet lemlæstet i kampen for danske værdier og slægter.
 Flaget gav soldaterne modet og viljen til at kæmpe. 

Med tanke på de mange, der har sat livet på spil for at bevare og udvikle det samfund, vi har i dag, skylder vi at benytte Dannebrog med værdighed og respekt.

Det kan i dag fastslås, at Dannebrog har været anvendt som i første omgang kongernes, senere som statens, nationens og sidst folkets flag. 

Dette gør det danske flag til et af de ældste - om ikke det ældste - nationalflag i verden. Ingen steder kan man fremvise en snart 700 års konstant brug af det samme flag dækkende den samme statsdannelse. 


Myten om at voresflag "faldt ned fra himlen" er derfor fortsat en smuk ramme om vort forhold til flaget og dets historie.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar